אבנית אולי בריאה אבל מה שלא בריא זה כאבי הגב מניקוי האבנית וההוצאות עבור הוצאות החשמל (בזבוז האנרגיה בגלל שכבות האבנית),הנזק הכספי בגלל פגמים בצנרת,דוד השמש,קולטים,מכונת כביסה
נזקים בתעשייה וגם בחקלאות ועוד.
איך האבנית מתגבשת?
יוני הקלציום והמגנזיום במים, יוצרים תרכובות עם הקרבונטים כאשר תרכובות אלו בעלות מסיסות נמוכה במים חמים, ולכן שוקעות על דפנות הצנרת, דודי השמש, מכונות הכביסה, מכונות לשטיפת הכלים וכד’. המשקעים של תרכובות אלו מתגבשים על הדפנות ויוצרים אבנית בתצורה של אבן קשה. וכאמור אבנית זו גורמת להצרות בצנרת המים ובמערכות ההסקה למשל על ידי הצרה של קוטר הצנרת בסביבות זרימת המים, ובכך גם ספיקת המים נפגמת וגם לחץ המים
לעיתים אף מגיע למצב קיצוני של סתימת הצינור.מסיבה זו נחשבת האבנית למפגע כלכלי ו/או אסתטי אך לא למזהם סביבתי.
פן נוסף לאבנית הנו בהקשיית תהליך ההקצפה בדטרגנטים ובכך נפגמת יעילות הניקוי.
דבר המצריך העלאת כמויות הדטרגנטים כלומר בזבוז של כסף מיותר המזיק לכיס וגם לאיכות הסביבה.
במדיחי הכלים למשל הטיפול באבנית מתבצע ע”י שרף בשיטת החלפת יונים,כך שבתהליך הרענון משתחררים לביוב (כלומר לאקוויפרים-מי תהום) גם מי מלח וגם דטרגנטים.
נזקים של מיליארדים למשק הישראלי.
נזקי האבנית בישראל (במגזר הפרטי בלבד) בסדרי גודל של 2 מיליארד ₪ לבשנה,אבל הנזק הגדול נגרם לתעשייה, לעירייה,למחוז ולמדינה.
האבנית הנה מבודד לכל דבר ועניין משמעו של דבר שהשכבות הנוצרות על צנרת המים,קולטים,דוד שמש וכד’ גורמות לכך שאנו מחממים קודם את האבן והאבן מחממת את המים. התוצאה היא כמובן בזבוזי משאבים (כספים)
לצריכת חשמל, סולר, דלק וגז עלות המתבטאת ב-15% תוספת בצריכת האנרגיה.
סיליפוס – כדורי מינראלים .
קיימות שיטות שונות לטיפול באבנית, כשהפופולארית והבטוחה ביותר היא שימוש בפולי פוספט, המוכרים יותר בשמם המסחרי – ‘סיליפוס’. אנשי מקצוע איכותיים ידעו לספר לכם, שכדורי הסיליפוס הם “כדורי מינראלים”, הגורמים לטובת מניעת נזקי האבנית . בתהליך זה תופסים את מקומם של המינראלים ומונעים את התגבשות האבנית. נכון, לא תראו יותר אבנית בקומקום, גם במקלחת , מה שעשוי לגרום למגוון תענוגות ללא חשש לבריאות וסיבוכים לתינוקות,לילדים ולמבוגרים כפי שקיים חשש במים ממוגנטים שקשורים ל: אסטמה ומגוון מחלות כרוניות קשות אחרות.
זאת ועוד, הקפה ההפוך למשל או אספרסו הקצר שאתם לא יכולים להתחיל את היום בלעדיהם (הציוד והטעם), מושפעים ביותר מאיכות המים. מסיבה זו מרבית בתי הקפה בארץ ובעולם, משתמשים במרככי מים על בסיס מלחים או מתקני חילוף יונים, המוסיפים מלח מידי יום ביומו באופן עצמאי. במלים אחרות ניתן לומר שאנו מזמינים קפה הפוך,ומקבלים אותו כמו בכל בעת קפה בעולם.
בדומה לכך גם המכבסות בבתי המלון, בתעשייה ובקיבוצים, משתמשות כמעט כולן במלחים לריכוך המים,בכדי למנוע נזקי אבנית,ובכך נמנעים מהוצאות כספיות אדירות עבור נזקי האבנית.
לאחרונה חלה עלייה בצריכת הסיליפוס לתעשייה כפתרון ירוק וטבעי שמונע נזקי אבנית ולא מזהם את הסביבה.
אם כן, כפי שציינו בתחילה, האבנית חשובה אמנם לבריאות, אבל מאידך מזיקה מאוד לתעשייה ומשפיע ישירות על החקלאות ( מחזור המים בישראל הוא עם אחוז מלחים גבוה במיוחד המשפיע על הקרקע מאגרי המים והיבול) . כלומר, נחוצה מערכת, שמצד אחד נלחמת באבנית אך מצד שני שומרת על ערכם המינראלי של המים.
לרקום את הטבע לתוך המסנן…
כדור הארץ שלנו הולך ומתחמם ,דבר המוביל לתהליך מואץ של הגדלת אפקט הזיהום
(אני מקווה שאני לא מחדש דבר לאף אחד).הצפייה הדרוכה הנה למשפט …עוד חזון למועד.
אבל ממש לו,גם החזון וגם המועד חיים בצוותא במוצר מהפכני שנקרא N EVEN.
מה שמבטיח את הוצאת האבנית,הסיליפוס, הסינון מנירוסטה מבטיח את הוצאתהחלקיקים המקרונים.
כדורי סיליפוס לא נעזרים באנרגיה חיצונית או שחרור של שדה מגנטי לטובת הטיפול באבנית. ושדות מגנטים אף עתידים לצאת מכלל שימוש ובהמשך אף מחוץ לחוק.
המגמה העולמית הגוברת להגנה על הסביבה מהשפעתם המרעילה של השדות האלקטרומגנטים, יוצרת גידול בדרישה לשיטות חלופיות לטיהור מים וטיפול באבנית, ולטכנולוגיות ידידותיות לסביבה. המצאה בקנה מידה עולמי, שהינה פרי פיתוח ישראלי ושילוב פטנט ארופאי, עומדת לחולל מהפכה בשוק מטהרי המים העולמי, למגזר הפרטי התעשייתי והחקלאי.
גם אתם רוצים לשתות מי מפלים טריים ורעננים? כבר היום תוכלו להתחיל ליהנות ממערכת סינון וטיהור מים ‘ירוקה’ וידידותית לסביבה, מערכת מים חיים שאינה מחייבת החלפת סננים, אינה צורכת כל אנרגיה.
השיטות לטיפול באבנית
א) כשאתם בחו”ל או בכל מקום אחר ואתם רוצים לשתות בבטחה עדיף משקאות מוגזים היות וה-CO2 מוריד את יחס ההגבה (PH) לערכים שמיקרואורגניזמים אינם מסוגלים לשרוד, לתינוקות ו/או להכנת מזון לתינוקות ,יש לקנות מי סודה לפתוח את הפקק ולהמתין עד אשר הגזים יתנדפו..
ב) כשאתם לא משתמשים במתקן השתייה/מטהר המים למשך של יממה יש תחילה לתת למים לזרום למשך זמן מה,ורק אז לשתות.
ג) לתינוקות יש להרתיח כל סוג של מים ,ובכללם מים מטוהרים,מינרלים ומי ברז. מומלץ להרתיח מים עד גיל שנה לפחות.
ד) למכונות אספרסו/מגהצי קיטור/רדיאטור יש להרתיח את המים תחילה ולתת לאבנית לשקוע ובכך משיגים מים רכים היות ואבנית לא שוקעת פעמיים.
ה) בבחירת מטהר/מתקן מים יש לזכור שברוב המקומות בארץ המים איכותיים לשתייה ולא תמיד קיים הצורך בפתרון נוסף,במידה והנכם מגלים צורך עקב איכות מים ירודה צרו קשר עם חברה מקצועית שמסוגלת לתת לכם פתרון איכותי ונקודתי לבעיה הספציפית שלכם.
ו) הרתחת מים נכונה פותרת את כל בעיות המיקרואורגניזמים החיים במים,אך אינה מסוגלת להוציא את הכימיקלים מהמים.
ז) החלק הבעייתי במים אינם בהכרח החיידקים אלא החומרים האורגניים במים אותם ניתן לסלק ע”י פחם פעיל דחוס אמריקאי,מתחת ל-1 מיקרון.
ח) באזורים בהם ידועות בוודאות בעיות של מתכות כבדות וניטרטים רק אוסמוזה הפוכה תפתור את הבעיה שאר השיטות כולל הרתחה אינן יעילות.
ט) אספרסו ומגהצים- לא בהכרח מכשירים אלו צריכים מים רכים,קיימים מכשירים עם גוף חימום פנימי שעלול להינזק ממים רכים יש לקרוא את הוראות היצרן ועדיף לקרוא זאת בשפת האם של המכשיר,ברוב מכונות האספרסו משתמשים במים פשוטים ואחת לתקופה מפעילים את ה-Self Cleaning.
י) במכשיר אדים עדיף לשים מים מטוהרים מכלור אך לא מים רכים ו/או מי אוסמוזה אחרת לא יתבצע תהליך האידוי היות והאלקטרודות במים לא יזהו זו את זו ולא יתבצע תהליך של אידוי.
מיפוי קשיות עפ”י תחקיר ידיעות
מים “קשים”, המכילים בד”כ כמויות גדולות של סידן ומגנזיום בגלל הקרקע הגירית בארץ, הם המכה של המדינה. הם אינם מזיקים לבריאות אבל גורמים להצטברות אבנית בקומקומים החשמליים, בדודי השמש, במדיחי כלים ובמכונות כביסה
רמת “קשיות” המים בערים לשנת 2005
העיר |
רמת הקשיות* |
העיר |
רמת הקשיות |
נצרת עילית |
390 |
קריית גת |
332 |
נצרת תחתית |
387 |
בת-ים |
331 |
חיפה |
366 |
כפר-סבא |
331 |
בני ברק |
385 |
באר-שבע |
329 |
רעננה |
347 |
לוד |
327 |
רמת גן |
334 |
הרצליה |
326 |
*התקן הישראלי איננו מתייחס לרמת הקשיות במים. מומחים מסבירים: רמת קשיות סבירה עומדת על כ-250. בלמעלה מחצי מהערים שנבדקו נמצאה רמה גבוהה יותר. בטבלה מופיעות רק הערים שבהן נמצאה הרמה הגבוהה ביותר